Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många säljer julklappar på Blocket under mellandagarna: ”Börjar redan efter Kalle Anka”

Sju av tio svenskar har någon gång fått julklappar de aldrig använder, det visar siffror från Blocket i samarbete med Kantar Sifo. Trender på andrahandsmarknaden visar att det är främst konsertbiljetter, hobbyfordon och mobiltillbehör som kommer att säljas vidare. Det skriver Blocket i ett pressmeddelande.

Enligt Blocket finns det tre skäl till varför man som säljare vänder sig till Blocket i mellandagarna. Antingen passar man på att rensa ur hemma för att skapa rum eller stärka kassan eller så har man fått fina julklappar som ersätter gamla ägodelar. Eller så är man helt enkelt inte nöjd med alla julklappar.

Till sist har vi de som inte är nöjda med vad de fått av jultomten. Många säljer klappen vidare på Blocket redan efter Kalle Anka, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket i ett pressmeddelande.

I fjol annonserade svenska folket ut saker på Blocket till ett värde av cirka 116 miljoner kronor under mellandagarna. Störst är privathandeln inom heminredning och elektronik. De privatannonser som ökar mest i antal är inom kategorierna biljetter, hobbyfordon, mobil- och datortillbehör samt bollsportsprylar.

– Vi tror att många kommer sälja vidare konsert- och teaterbiljetter även i år. Det är verkligen en smaksak vilken kultur man uppskattar. Sen kommer nog klapphandeln av elektroniktillbehör alltid vara stark - vem känner inte igen sig i att laddare, hörlurar och adaptrar hopar sig i byrålådan, säger Linnéa Aguero i pressmeddelandet.

Här är de kategorier som ökat mest i antal privatannonser under mellandagarna senaste två åren på Blocket:

Konsertbiljetter

Hobbyfordon såsom Airbords, segways och gocarts

Mobiltillbehör

Datortillbehör & Program

Bollsport

Väskor

Teater- och show-biljetter

Dyk & Vattensport

Hemtextil & Prydnad

Stereo & Surround

Läs också: Så ska du sortera skräpet efter julklapparna