Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många PSG-rykten inför CL-matchen

Annons

Det cirkulerar uppgifter om att det knakar lite här och där kring Zlatan Ibrahimovics PSG, som i kväll spelar gruppfinal mot Porto i Champions League.

Det är mer än bara rykten och spekulationer.

Att Zlatan Ibrahimovic gått hårt åt medspelare såväl under träning som matcher är väldokumenterat, och han gick själv ut och bad om ursäkt om någon händelsevis känt sig sårad av haranger som "mina barn spelar bättre".

Det pratas om krismöten, om spelare som inte kommer överens och om en tränare som till slut gick ut offentligt med skarp kritik.

Jag har en känsla av att spelarna varken är fokuserade på hur vi ska spela eller på klubbens pågående projekt. Spelarna måste börja ta ansvar. Alla måste ta det här på allvar.

Ord och inga visor av Carlo Ancelotti efter helgens 1-2-förlust borta mot Nice, den tredje på fem ligamatcher.

Ancelotti tycks även han stå med ryggen mot väggen.

Snacket om att Real Madrid-tränaren José Mourinho förr eller senare kan sno hans jobb har pågått ett tag och fick nytt bränsle i går. Då gick Le Parisien ut med avslöjandet att Mourinho i november ska ha suttit i samtal med PSG-ordföranden Nasser Ghanim al-Khelaifi. Tidningen bygger storyn på uppgifter från källor närstående den qatariske affärsmannen.

Mourinho sägs vara aktuell redan till nästa säsong.

Reporna sitter hur som helst redan i PSG-lacken. Ancelottis ställning riskerar att undermineras, och det i ett läge när Lyon har ryckt åt sig ett försprång på fem poäng mot PSG i ligan.

Därför handlar kvällens gruppfinal mot Porto i Champions League mer än om förstaplatsen och en eventuell bättre lottning i åttondelsfinalen i februari. Seger på Parc des Princes och laget, Ancelotti och missnöjda miljardärer från Qatar kan skaka av sig en hel del av de senaste veckornas turbulens.

Förlust? Då finns risken/chansen att "The Special One" snart syns på Paris gator igen. Till mötet mellan PSG och Porto nöjer sig Mourinho med att skicka en andretränare.

Båda är möjliga motståndare i åttondelsfinalen. Det är det enda jag tänker på i Paris.

Mer läsning

Annons