Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många olyckor i snöfall

Annons

En lång rad trafikolyckor har inträffat under morgonens kraftiga snöväder längs västkusten. E 6 stängdes av på minst tre ställen efter olyckor.

Flera olyckor inträffade i snöfallet över Västsverige i morse. Två personbilar frontalkrockade på länsväg 574 norr om Kungälv vid åtta-tiden och på riksväg 40 kolliderade en buss och personbil, och två personer fick föras till sjukhus. Ytterligare ett par olyckor skedde sedan i närheten, enligt polisen.

E 6 genom Halland var vid 10-tiden avstängd i någon riktning på tre olika platser efter olyckor, uppger Trafikverket. I länet råder klass 1-varning från SMHI till följd av snön.

Vid nio-tiden var omkring 15 fordon inblandade i en olycka vid Fjärås, strax söder om Kungsbacka.

Snöfallet som vållade trafikkaoset på några av de stora vägarna i Göteborgsområdet var inte överväldigande kraftigt. Och det fanns inga speciella omständigheter som gjorde vägarna extra hala, enligt Trafikverket. Ändå blev det problem.

Det var det allra första riktiga snöfallet för säsongen och det kom dessutom mitt i morgontrafiken, säger Patrik Ahlqvist, projektledare vid Trafikverket.

Vinterkylan var dessutom stark under morgontimmarna.

Det var kallt på vägbanan, -12-13 grader, och då tar saltet inte, säger Ahlqvist.

På eftermiddagen körde tre lastbilar och en personbil ihop på E4 i närheten av Lagan norr om Ljungby.

Olyckan inträffade strax före klockan två och orsakade totalstopp för den södergående trafiken. Ingen människa kom dock till skada, enligt SOS Alarm.

Fyrbilskrocken började med att en av lastbilarna for genom vajerräcket i mitten av vägen och in i ett mötande fordon.

Mer läsning

Annons