Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många miljoner till Gekås ägare

Gekås ägare, Torbjörn Bäck och Thomas Karlsson, sitter på en riktig kassako. De två senaste åren har de plockat ut totalt 40 miljoner kronor i utdelning, 20 miljoner var, uppger Dagens Industri.

Vinstmaskinen Gekås beräknas i år ha en försäljning på hisnande 3,5 miljarder kronor, en ökning med en halv miljard jämfört med 2008. Nästa år förväntas utdelningen bli ännu större, trots att 200 miljoner kronor investeras i bland annat 12 000 kvadratmeter butiksyta och ett parkeringshus i tre våningar.

Bolaget är helt skuldfritt och går som tåget. Då ska inte pengarna ligga kvar i företaget, vi sysslar inte med kapitalförvaltning", säger Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared, till DI.

Gekås saknar helt marknadsföringsbudget, förutom kostnaden för hemsidan. Men draghjälpen från Kanal 5:s såpaserie Ullared beräknas ha inneburit mellan 1 500 och 2 000 fler besökare per dag.

Det är knappt så att jag kan hålla mig för skratt när jag tänker på det. Våra fryspåsar gick från 10 000 sålda förpackningar om dagen till 16 000-17 000, säger Boris Lennerhov till DI.