Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många lovord för Örnskölden

Anrika rallytävlingen Örnskölden kördes den gångna helgen i trakten av Långviksmon. Det blev en lyckad tillställning. Några kallgrader, sol från blå himmel som fick det att gnistra i den vita snön och nyplogade vägar med lämpligt höga snökanter.

Annons

Två sträckor kördes två gånger samt en slinga på Storsjön som gav sammanlagt 57 kilometer specialsträckor.

53 förare kom till start varav stora antalet tillhörde Rallyklassikerna, det vill säga äldre fordon från 1960 och 1970-talet. De flesta kom från Mellansverige.

I minsta klassen, upp till 1300 cc, blev det enkel seger för Örnsköldsviks Mikael Jardstam i en Saab 96. Klassen över, upp till 1600 cc, såg som segrare Leif B Andersson från Fagersta i en Ford Cortina. Janne Blom, Finspångs MS, vann klassen över1600 cc med en Volvo PV.

Snabbast bland de klassiska bilarna var Tony”Roten”Jansson från Almunge MK som körde en Ford Escort Rs 2000. Han brukar vinna de flesta tävlingar han kör.

Rallyts snabbaste tid hade Magnus Åberg från Vännäs. Men så körde han en modern bil, en VW Golf.

Inga allvarliga incidenter inträffade. Ett par fordon trotsade naturlagarna och hamnade en bra bit ut i terrängen utan personskador och med små bilskador. Som vanligt bröt ett antal för olika orsaker, slut bromsar, överhettad motor med mera.

Sällan får arrangörerna höra så många lovord som vid denna tävling. Sträcka 1 och 3 med målgång i Hundsjö gav upphov till idel glada miner. "Vilken fantastisk sträcka, vilken enorm vintertävling", var några av många superlativ som hördes från förarna.