Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många i mörker i Dalsland

På söndagskvällen saknade närmare 1 600 kunder fortfarande ström i Dalsland och kring Säffle i Värmland, efter helgens snöoväder.

Vattenfall räknade med att större delen av problemen skulle vara åtgärdade till midnatt.

Målsättningen är att de flesta ska få strömmen tillbaka under kvällen. Men det är troligt att några inte hinner få tillbaka den förrän under måndagen, sade Magnus Örvell, på Vattenfalls pressjour till TT.

Omkring 1 300 av de strömlösa hushållen finns i Dalsland och cirka 300 i Säffle i Värmland.

Vattenfall hade 140 reparatörer i arbete ute i skogarna.

Tio bandvagnar fanns på plats för att underlätta transporterna.

På andra håll i Mellansverige hade Vattenfall inga störningar i sitt elnät. Men 200 saknar ström i Norrland.

Ovädret störde på annandagen även tågtrafiken där förbindelsen mellan Oslo och Göteborg låg nere. Ett tåg hade kört in i ett träd som fällts av snömängderna och kontaktledningen skadades.

Det var reparerat och klart klockan ett natten till söndagen, säger Denny Josefsson, Banverkets presstjänst.

Vägproblemen bestod främst av träd som fällts av snömängderna och hamnat över vägbanan. Under lördagen kom 16-17 larm till Vägverket, under söndagen ytterligare 4-5 stycken. Enda mera permanent avstängda vägen var 928 vid Hedekas i gränstrakterna av Dalsland och Bohuslän. Där drabbades vägen av ett ras för ett par månader sedan och är avstängd minst till 19 januari.