Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många hjälptes åt under Drömmebygdens stora röjardag

Drömmebygdens intresseförening i Sidensjö arbetar företrädesvis med tre områden, bygdeutveckling, en trivsammare bygd och social gemenskap. Lördag den 3 oktober var det dags att verkligen arbeta för en trivsammare bygd.

Föreningens ordförande Lennart Bylund hälsade ett 30-tal personer välkomna. Arbetet fördelades och i sju olika grupper, och nu var det dags att starta dagens projekt. Vid vindskyddet vid Näslandet röjdes det och förbereddes med ved till vinterns utflyktsdagar. Några åkte till ”kobron” och närliggande platser där det också röjdes.

Drömmebodarna är en annan viktig mötesplats för bygden och där städades och röjdes det. Vid kraftverksdammen finns även ett vindskydd, området röjdes och vedförrådet fylldes på. En grupp åkte till badplatsen och här var det främst vedkapning och klyvning. Föreningen har en bastu vid badplatsen som nyttjas mycket flitigt sommartid, och vi är så generösa så att alla besökare har fri tillgång till ved. Nu var vedboden nästan tom, så var ett styvt arbete att fylla den för nästa sommar.

Vid Valhalla fördelades arbetet i två grupper. Ett gäng koncentrerade sig på hockeyplan som skulle rensas från växter som gräs m.m. för att underlätta spolningen inför vintern. Andra gruppen krattade och utförde en del småarbeten runt Valhalla. Efter fyra timmars arbete var det dags för lunch. I köket hade Eva Näsström, Solveig Larsson och Marie Thelin kokat ärtsoppa som vi lät oss väl smaka. En dag som denna betyder även mycket för den sociala gemenskapen i bygden.

När det gäller badplatsen är det IOGT-NTO-föreningen som har huvudansvaret och på eftermiddagen fortsatte en mindre grupp med att lyfta upp alla bryggor och iordningställa badplatsen för vinteride.

Under senare delen av hösten blir det den sociala gemenskapen som kommer i centrum. Intresseföreningen och IOGT-NTO-föreningen arrangerar tillsammans sex måndagskvällar under rubriken Mötesplats Valhalla där det blir föreläsningar, auktion , bildvisning med mera.

Olle Häggström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel