Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många har synpunkter på hotellplanerna i Härnösand: "Finns kompakt motstånd"

 
Hotellplanerna på Kanaludden i Härnösand
Visa alla artiklar

Det är rekordstort intresse att tycka till om kommunens planer för att nytt hotell i Härnösand.
Ett 40-tal skrivelser är inregisterat hos kommunen.

De allra flesta är negativt inställda till kommunens hotellplaner.

Men det finns de som tycker att det är bra för kommunen. Förutom socialdemokraterna utrycker svensk Handel att det är positivt för kommunen med ett nytt hotell.

Läs mer: Föreningen Utveckla Härnösand: Ja till hotell – nej till placeringen

– Vi kommer nu att studera allt material i den fortsatta processen med att skapa en ny detaljplan för området, säger samhällsnämndens ordförande Sara Nylund (S).

First Hotels ägare i Norge uttrycker farhågor med ett nytt hotell. De sista åren har hotellet haft en beläggning på 38 procent. Under tiden har bolaget förbättrat hotellet med nya kurs - och konferenslokaler.

– Problemet i Härnösand är att det inte saknas hotellalternativ. Det som är problemet är den låga nyttjandegradem framförallt vintertid. För att stärka den behövs andra satsningar för locka hit fler besökare. Den dialogen vill vi vara med i, skriver bolaget som har planer för att utveckla First hotel ytterligare.

Flera boende på Östanbäcken och Hovsgatan är kritiska mot planerna.

Föreningen Utveckla Härnösand har lämnat in 1400 namnunderskrifter mot planerna.

– Det var hur lätt som helst att få folk att skriva under eftersom det är ett kompakt motstånd till planerna, säger Uno Gradin ordförande i föreningen.

Kommunen kommer nu att gå igenom materialet. Ett beslut skall tas av samhällsnämnden i början av september. Sedan fattar kommunfullmäktige ett beslut om detaljplanen i slutet av den månaden.

Läs mer: Näringslivet positiv till hotellplaner på Kanaludden

Allt talar för att det blir ett överklagande. De som har den juridiska rätten att pröva ärendet måste vara sakägare. Alltså bo granne med det aktuella området.

– Vi har medlemmar som bor i området som ska överklaga, säger Uno Gradin.

■ ■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Ola Thelberg 0611-55 48 26 ola.thelberg@mittmedia.se