Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många frågor efter förslag om nedläggning

- Vi har nu en resa framför oss under ett år. Det är för tidigt att säga något om hur det blir till slut.

Det säger Bengt Kristiansson, chef för Ångermanlandsgruppen dagen efter beskedet att verksamheten i Härnösand hotas av nedläggning.

Hur det blir med hans 1350 hemvärnsmän i Västernorrland står skrivit i sanden. Gruppen ska avvecklas men i vilken omfattning och hur det ska göras, kan ingen säga något om i nuläget.

I Härnösand är totalt 63 personer berörda om försvarsledningens förslag går igenom i riksdagen. I det värsta scenariot blir det ett kryss över all militär verksamhet i Härnösand.

Under fredagen kommer chefen på I 19 i Boden, Jan Mörtberg, till Härnösand för att träffa personalen. Under torsdagen hade han ett telefonmöte med ledningen i Härnösand.

- Det är bra att ÖB är öppen och talar om vad som är på gång i ett tidigt skede, säger Kristiansson som undrar vilka konsekvenser det blir för hemvärnet om Ångermanlandsgruppen avvecklas. Ska någon annan leda länets hemvärnssoldater, undrar han.OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67