Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många dödade i Aleppo-bombningar

Annons

Många människor har på söndagen dödats i en åttonde dag av flygbombningar i provinsen Aleppo i Syrien, enligt oppositionella källor.

"Dussintals människor dödades eller skadades" när regeringens flygvapen släppte bomber nära en marknad, uppger det i Storbritannien baserade Syriska människorättsobservatoriet.

Människorättsgruppen Human Rights Watch (HRW) riktade i lördags skarp kritik mot den syriska regimen som den anklagar för att "sprida kaos" i Aleppo med sina flygbombningar.

Tidigare i dag exploderande en bil lastad med sprängmedel nära en grundskola i staden Um al-Ahmad i provinsen Homs östra del, rapporterar statliga syriska nyhetsbyrån Sana.

Enligt Sana ska preliminära uppgifter tyda på att fem skolbarn och två anställda dödats i explosionen.

Oppositionella aktivister vittnar om att explosionen krävt minst fem dödsoffer och skadat ytterligare personer.

Sana rapporterade också att militären slagit till mot flera "terroristgrupper", vilket syftar på rebeller som strider mot regimen, i flera specialinsatser och att "dussintals terrorister dödats och skadats".

Misären i Aleppo, där rekordkyla och snöstormar plågar befolkningen, är enorm. Internationella rödakorskommittén (ICRC) uppmanade under dagen stridande att ge biståndsarbetare tillträde, i en konflikt där över 100 000 människor dödats, 500 000 skadats och miljoner drivits på flykt från sina hem.

Mer läsning

Annons