Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mando Diao avbryter Europaturné

Mando Diao ställer sin Europaturné sedan sångaren Gustaf Norén har blivit sjuk.

Det är otroligt beklagligt för alla, säger bandets manager Fredrik Andersson.

Mando Diao tvingas avbryta sin pågående Europaturné, uppger Dalarnas Tidningar.

De har jobbat för hårt lite för länge. De har blivit utmattade. Så de var tvungna att ställa in tyvärr. Hela bandet är slitet, men det är Gustaf som är sjuk. Han är hemma och vilar nu, säger Mando Diaos manager Fredrik Andersson till TT Spektra.

Vad har han drabbats av?

Han stod på benen, det är inget akut eller några sådana saker. Förutom att det är väldigt hårt arbete som har tagit sin törn. Det är otroligt beklagligt för alla. De har knappt ställt in något överhuvudtaget tidigare.

Tid för återhämtning

Bandet - som tidigare i höstas släppte samlingsskivan "The Malevolence of Mando Diao" - har turnerat intensivt.

Med fyra spelningar kvar - planerade i Frankrike och Grekland - ställer de nu alltså in.

Hur långt det plötsliga uppehållet varar är oklart.

Det återstår att se helt enkelt. Det var i stort färdigjobbat med den här skivan, så det var redan inplanerat en ganska lång ledighet. Det handlar om att Gustaf och bandet ska ha tid att återhämta sig, säger Fredrik Andersson.

På Mando Diaos hemsida har ett uttalande postats:

"Bandet är djupt ledsna för det här och ber om ursäkt för eventuella besvär det har orsakat fansen. Möjligheter att lägga om datumen granskas, men fansen uppmanas att kontakta sin lokala biljettåterförsäljare för ytterligare information".