Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man togs på bar gärning med blöta kläder och stulen båt – hävdade att han passat en hund

En Örnsköldsviksbo i 35-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för flera stölder och två fall av häleri.
Han ska bland annat ha stulit en båt till ett värde av 100 000 kronor och kört en bil med falsk registreringsskylt.

Det var i juli i fjol som mannen stoppades i Umeå av polis med vad man misstänkte var en stulen båt och släpvagn. Det visade sig också att han hade en falsk registreringsskylt på bilen han körde. I bagageutrymmet fanns misstänkta inbrottsverktyg och han var blöt om byxbenen vid gripandet.

Örnsköldsviksbon nekar till brott och förklarar det hela med att han blivit lurad av en skum båtförsäljare som han inte minns namnet på. Anledningen till att han var blöt vid tillfället berodde på att han passat båtförsäljarens hund i högt vått gräs. Båtens riktiga ägare menar dock att han sett mannen köra omkring i området under flera nätter.

För Plus-kunder: Pedofiler våldtog barn 1081 gånger – får rekordlånga fängelsestraff

Tingsrätten anser att mannens förklaringar framstår som mycket märkliga och med stöd av polismännens vittnesmål bedöms han vara skyldig för brotten han anklagas för.

Mannen har också gjort sig skyldig till tre andra stölder och två häleriförseelser. Ångermanlands tingsrätt dömer mannen till fyra månaders fängelse.

Domen kan överklagas fram till den 29 december.