Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks ha försökt våldta kvinna i bostad – nu hålls rättegången

I dag inleds rättegången mot den man som misstänks ha tagit sig in genom en olåst dörr i en lägenhet i centrala Härnösand och överfallit och försökt våldta en kvinna i början av februari.

Allehanda bevakar rättegången i Ångermanlands tingsrätt under dagen.

Mannen är åtalad för misshandel, olaga hot, försök till våldtäkt och hemfridsbrott

Gärningsmannen bestrider alla fyra åtalspunkter eftersom han inte minns något av händelsen. Han nekar dock inte att han varit på platsen.

Fyra vittnen är kallade till rättegången. Offret har medhörning och hörs från en lokal intill. Åklagare är Christina Nilsson, advokat är Mikael Olofson. Under kvinnans berättelse var det stängda dörrar.

Advokat Mikael Olofson säger att hans klient haft en psykos, men att den inte varit självförvållad då han fått en annan drog än han trodde. Gärningsmannen minns därför inget av händelsen, enligt Mikael Olofson.

Ett av vittnena är polisen Mathias Pettersson som lyckades frita kvinnan och oskadliggöra gärningsmannen.

Den utsatta kvinnan och hennes mamma fick nu träffa polisen för första gången i korridoren utanför rättsalen och alla tre kramade om varandra under en längre tid.

Den utsatta kvinnan tog under rättegången mod till sig för att möta den åtalade i rättssalen under vittnesförhören med polisen Mathias Petersson.

Det var onsdagen den 10 februari som en man ska ha tagit sig in i en lägenhet i Härnösand och gått till attack mot en kvinna som befann sig där. Mannen ska ha uppträtt aggressivt och våldsamt och misstänks ha försökt våldta kvinnan. Kvinnan ska ha befunnit sig i en gisslansituation när en polis lyckades frita henne med hjälp av sitt tjänstevapen.

Under eftermiddagen fortsätter rättegången med att fler vittnen ska höras och till sist åklagarens och advokatens slutpläderingar.

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.