Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hotade att döda närstående kvinna med kniv – begärs häktad för grov kvinnofridskränkning

En man i 45-årsåldern ska ha beväpnat sig med kniv och hotat att döda en närstående kvinna i Örnsköldsvik. Nu begärs han häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Händelsen ska ha inträffat under måndagen på en adress i centrala Örnsköldsvik. Mannen misstänks ha hotat kvinnan med kniv och sagt att han ska döda henne.

Parets gemensamma barn ska vid tillfället också ha befunnit sig i lägenheten.

Efter händelsen gjordes en husrannsakan i bostaden och mannen hämtades in till förhör. Senare under måndagskvällen anhölls mannen misstänkt för grovt olaga hot.

– Det har även framkommit uppgifter om att kvinnan blivit utsatt för brott vid flera tillfällen, så det kan eventuellt handla om grov kvinnofridskränkning, sa Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, tidigare till tidningen.

Enligt häktningsframställan finns det bland annat risk för att mannen skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han släpptes på fri fot. Det finns även en risk att han kan fortsätta sin brottsliga verksamhet. Åklagaren begär även tillstånd att tilldela den misstänkte restriktioner.

Därför begärs nu mannen häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning.