Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man häktad - men inte för mord 1998

Annons

Åklagarens bevisning räckte inte för att häkta en 51-årig man på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Malmö 1998. Men mannen häktades för en mordbrand och ett försök till mordbrand.

Utredningen fortsätter i alla tre fallen, men vi måste prioritera det han sitter häktad för eftersom vi har en tidsfrist att följa, säger vice chefsåklagare Anna Håkansson till TT.

Dörrarna i Malmö tingsrätt stängdes när åklagaren argumenterade för att 51-åringen ska häktas på sannolika skäl som misstänkt för samtliga tre fall - mordet i Malmö, en mordbrand i Borås i april 2012 och ett försök till mordbrand i Hisingsbacka i juli 2012.

Jag kan tyvärr inte gå in på bevisningen i utredningen, säger Anna Håkansson.

Hon fick domstolens tillstånd att ålägga mannen särskilda restriktioner i häktet.

Det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis, försvårar utredningen på annat sätt eller fortsätter sin brottsliga verksamhet, säger hon.

Men för domaren räckte alltså inte häktningsskälen för ett mord i Malmö 1998 - åtminstone inte när det gäller en misstanke om sannolika skäl.

En gemensam nämnare för brotten är att den misstänkte mannen hade avslutade relationer med samtliga målsäganden, enligt Håkansson.

Den 51-årige mannen förnekade brott och begärde, via sin försvarare, att få försättas på fri fot.

Mer läsning

Annons