Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man häktad för att ha knivskurit sambon

En 48-årig Härnösandsbo har häktats sedan han vid ett bråk med sin sambo stuckit en kniv i hennes ben.

- Det handlar om ett närståendebrott och rubriceringen är misshandel och olaga hot. Vi har tagit en blodig kökskniv i beslag och den ska skickas till SKL för analys, säger kammaråklagare Jens Göransson.

Det var natten mot långfredagen som paret började bråka. De hade tidigare varit på en fest och börjat gnabbas redan där. När de kom hem fortsatte bråket och plötsligt stack mannen en kniv i sin sambos ben.

Kvinnan larmade själv polisen. Mannen greps och anhölls. Sedan häktades han av jourdomstolen som på sannolika skäl misstänkt, alltså den starkare graden av misstanke.

Efter det blev kvinnan ångerfull och tog tillbaka sin anmälan, men polisen släpper knappast det här eftersom det finns en del teknisk bevisning.

- Det finns sedan tidigare ett åtal för misshandel på samma kvinna. Då ska han ha tagit struptag på henne och även utdelat ett flertal slag. Den anmälan står hon för, säger Jens Göransson.

Mannen nekar till brott. Åtal ska vara väckt senast den 4 april.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53