Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen för skotten i Paris

Annons

Mannen som misstänks ha utfört den senaste tidens skottdåd i Paris är identifierad som Abdelhakim Dekhar. Han är tidigare straffad för sin roll i ett uppmärksammat morddrama i början av 90-talet.

Dekhar dömdes då för att ha köpt ett vapen som användes för att skjuta ihjäl tre poliser och en taxichaufför i centrala Paris.

Han greps på nytt under onsdagen i Bois-Colombes i huvudstadens västra delar. Dekhar hittades i en bil på en parkering under jord, och ska inte ha varit vid fullt medvetande. Han fördes till sjukhus, där personal enligt France-Info konstaterade att han var påverkad av en "kraftig mängd läkemedel".

Dekhar kunde inte kunde höras av polisen, men dna-prov som togs överensstämde med dna från brottsplatserna.

Frankrikes inrikesminister Manuel Carlos Valls prisade gripandet av den misstänkte. Han tillade att alla bevis i dag pekar på Dekhars inblandning i händelserna han anklagats för.

Motiven bakom skottdåden är inte kända.

Enligt Valls tyder allt på att Dekhars tillstånd när han hittades föranletts av att han försökt ta sitt liv. Ett självmordsbrev ska hittats på platsen.

Vad detta innehåller säger Valls ingenting om, men tv-kanalen BFM rapporterar att krigen i Libyen och Syrien nämns i brevet.

Det var i måndags som en ung fotograf på tidningen Libération skottskadades när redaktionen angreps. En man i keps fångades på bild av övervakningskameror i samband med attentatet. Dekhars utseende ska ha stämt överens med signalementet på skytten.

Senare samma dag öppnade en man eld på Société Générales huvudkontor, och även därifrån ska alltså dna-proven matcha med Dekhars.

Mer läsning

Annons