Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man friad efter fall från balkong

Annons

En 39-årig man frikändes på måndagen av Svea hovrätt från att ha knuffat en 60-årig man från en balkong i Bredäng i sydvästra Stockholm i somras. Vid fallet omkom 60-åringen.

Hovrätten anser inte det fullt bevisat att 39-åringen knuffat mannen från balkongen och ogillar därför åtalet för vållande till annans död. Domstolen dömer däremot 39-åringen till fängelse i två år för att han strax före fallet från balkongen misshandlat 60-åringen i lägenheten och hållit honom kvar där mot hans vilja.

Hovrätten fastställde samtidigt domarna i samma mål mot två kvinnor som också dömts för att ha tvingat kvar 60-åringen i bostaden.

39-åringen hade åtalats för i första hand mord och i andra hand vållande till annans död, men tingsrätten fann honom skyldig till vållande till annans död, en dom som hovrätten nu alltså undanröjt.

60-åringen lockades i juli till lägenheten i Bredäng där 39-åringen och de båda kvinnorna redan befann sig i. Avsikten var att fråga ut honom om varför han sexuellt utnyttjat den yngre av kvinnorna.

När 60-åringen kom till lägenheten blev han nästan omgående misshandlad och sedan kvarhållen i flera timmar. Offret tog sig ut på balkongen där han på nytt av attackerades 39-åringen. Vad som hände på balkongen är inte helt klarlagt. 60-åringen hamnade utanför balkongräcket, föll tolv meter till marken och skadades så svårt att han avled.