Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man friad efter fall från balkong

Annons

En 39-årig man frikändes på måndagen av Svea hovrätt från att ha knuffat en 60-årig man från en balkong i Bredäng i sydvästra Stockholm i somras. Vid fallet omkom 60-åringen.

Hovrätten anser inte det fullt bevisat att 39-åringen knuffat mannen från balkongen och ogillar därför åtalet för vållande till annans död. Domstolen dömer däremot 39-åringen till fängelse i två år för att han strax före fallet från balkongen misshandlat 60-åringen i lägenheten och hållit honom kvar där mot hans vilja.

Hovrätten fastställde samtidigt domarna i samma mål mot två kvinnor som också dömts för att ha tvingat kvar 60-åringen i bostaden.

39-åringen hade åtalats för i första hand mord och i andra hand vållande till annans död, men tingsrätten fann honom skyldig till vållande till annans död, en dom som hovrätten nu alltså undanröjt.

60-åringen lockades i juli till lägenheten i Bredäng där 39-åringen och de båda kvinnorna redan befann sig i. Avsikten var att fråga ut honom om varför han sexuellt utnyttjat den yngre av kvinnorna.

När 60-åringen kom till lägenheten blev han nästan omgående misshandlad och sedan kvarhållen i flera timmar. Offret tog sig ut på balkongen där han på nytt av attackerades 39-åringen. Vad som hände på balkongen är inte helt klarlagt. 60-åringen hamnade utanför balkongräcket, föll tolv meter till marken och skadades så svårt att han avled.