Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män dominerar på vd-posterna i länet – här är bolagen som går mot strömmen

Endast 6 av länets 100 största aktiebolag har en kvinnlig vd. Det är till och med under snittet, som är 7,7 kvinnliga vd:ar. Men några bolag i Örnsköldsvik och Sundsvall bryter mönstret.

Nyhetsbyrån Siren har inför Internationella kvinnodagen den 8 mars gjort en sammanställning av hur många kvinnliga vd:ar som finns hos de 100 största aktiebolagen i varje län samt i riket, utifrån kreditupplysningsbolaget UC:s uppgifter.

Enligt Sirens sammanställning har dessa sex bolag en kvinnlig vd: Valmet AB, Emhart Glass Sweden AB, Övik Energi AB, Mitthem AB, Kavelvägen Invest AB och AB Timråbo.

Flest kvinnliga vd:ar finns i Stockholm och Norrbotten, där har 13 av de största aktiebolagen en kvinna som vd. Fyra län har endast 4 bolag med en kvinnlig vd bland de 100 största. I grannlänen Västerbotten, Jämtland och Gävleborg finns 6,7 och 10 kvinnliga vd:ar på de 100 största bolagen. Bland de 100 största aktiebolagen i hela riket har 15 stycken en kvinnlig vd.

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.