Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för våldtäkt mot pojke på asylboende - "Han ska förhöras"

En man sitter anhållen misstänkt för en våldtäkt på en pojke på ett asylboende i Kramfors kommun. – Vi kommer att hålla förhör med mannen under tisdagen, säger åklagare Christina Edlund Nilsson som leder förundersökningen.

Läs också: En anhållen efter misstänkt våldtäkt på pojke

Det var vid midnatt natten mot tisdagen som polisen fick flera larmsamtal om vad som framstod som bråk på asylboendet. En patrull skickades ut och efter utredning på plats fattades misstanke om att ett sexualbrott begåtts.

På sin hemsida skriver polisen att det inledningsvis handlade om bråk eller misshandel som pågick. När patrullen anlänt fattades dock misstankar om att ett sexualbrott begåtts.

Enligt en uppgift hade den misstänkta våldtäkten mot pojken skett i en bostad inne på boendet.

Läs också: Man anhållen för barnvåldtäkt

Mannen greps på platsen och efter flera förhör har misstankarna mot honom stärkts.

– Jag kan bekräfta att vi ha anhållit en man misstänkt på en våldtäkt mot en minderårig pojke. Vi har hållit flera förhör med mannen. Utredningen är inne i ett intensivt skede just nu, det pågår ganska omfattande utredningsåtgärder, säger åklagare Christina Edlund Nilsson.

Fler förhör kommer att hållas med mannen och senare i veckan kommer åklagaren att ta ställning om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Det är ett allvarligt brott och en allvarlig misstanke så jag kan av utredningstekniska skäl inte säga något mer i nuläget.

Brottsmisstankarna mot mannen rubriceras som våldtäkt mot barn och kan, om han fälls, ge ett fängelsestraff på minst två år.

Det är den andra misstänkta våldtäkten mot barn på asylboenden i Kramfors kommun på kort tid. I mars begärdes en man häktad misstänkt för en våldtäkt på en pojke.