Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen för brutalt barnamord

En man har anhållits, misstänkt för att brutalt ha knivmördat två barn i Arboga på måndagskvällen. Barnens 23-åriga mamma är allvarligt skadad.

En manlig bekant hittade kvinnan och hennes två barn knivskurna i en villa i Arboga strax efter klockan sju på kvällen. De tre fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där barnen, två och fyra år gamla, avled av sina skador.

Mamman flyttades till neurokirurgen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt ett meddelande från sjukhuset hade kvinnan mycket allvarliga skador. Några nya uppgifter om hennes tillstånd fanns inte tidigt på tisdagsmorgonen.

Några timmar efter knivattacken greps en man i Motala. Mannen - född 1980 - anhölls, misstänkt för att ha knivskurit barnen och deras mamma.

- Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall och mordförsök i ett fall, sade Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanlands län, till TT.

Mannen har en nära relation till familjen men exakt vilken är polisen förtegen om.

- Han är nära bekant till familjen, mer än så kan jag inte säga för tillfället, sade Strömberg.

Den anhållne har i de inledande förhören nekat till brott.(TT)