Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen efter dödskrasch

Annons

En man och en kvinna i 20-årsåldern omkom när en bil körde in i vägräcket på Marieholmsleden i Göteborg tidigt på söndagsmorgonen.

Föraren av bilen anhölls senare under dagen misstänkt för att ha vållat dödsolyckan.

Ytterligare tre unga människor skadades allvarligt och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Under dagen kunde polisen hålla ett förhör med föraren. Det resulterade i att han anhölls vid 16.30-tiden misstänkt för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.

Den omkomna kvinnan var hemmahörande i Göteborg och är född 1991. Olyckans andra dödsoffer är troligen också identifierad, men där hade polisen ännu inte nått hans anhöriga.

Exakt vad som orsakade olyckan är okänt. Polisen tror att bilen fått sladd och slagit i vägräcket flera gånger, innan det blev stopp.

Klockan var halv fyra på morgonen och trafiken gles.

En polispatrull var först på olycksplatsen. Inte till följd av något larm utan bara för att de skulle passera platsen, säger Matts Björk, inre befäl i Kortedala, till TT.

Det gjorde att räddningsarbetet snabbt kom i gång.

Marieholmsleden är del av E 45 och passerar ett järnvägsspår in mot ett industriområde och det var i räckena längs vägen där som bilen slog i.

De båda som omkom slungades ut ur bilen.

De tre skadade, en ung kvinna och två män i 20-årsåldern, togs till Sahlgrenska där pressjouren meddelar att de fått allvarliga skador, men att läget för dem är stabilt.