Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman till mördad son anhållen

Annons

Även den 46-åriga mamman till den 18-åring som knivhöggs till döds på en liten ort i Säffle kommun har anhållits. Kvinnan är misstänkt för grov misshandel.

Tidigare har en 32-årig man anhållits misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen har tidigare haft en relation med 18-åringens mamma.

Det var vid 22-tiden i torsdags kväll som polisen fick larm om ett bråk i en ensligt belägen villa utanför Säffle.

Innan patrullen kom fram kom ett nytt besked. Det var 32-åringen som ringde och berättade att han satt i en bil utanför en hamburgerrestaurang i centrum och poliserna åkte dit. I bilen fanns också den 46-åriga kvinnan och mordoffret.

Enligt Värmlands Folkblad hade de först larmat ambulans från villan men sedan tagit den svårt skadade mannen i bilen och åkt till vårdcentralen i Säffle men den var obemannad. De ska också ha åkt till polisstationen men även den var obemannad. Därefter körde de till restaurangen och larmade personalen där.

Motivet är oklart. Polisen vet att det varit ett bråk i villan där de tre festade. Det var där 18-åringen knivskars så svårt att han senare avled. Vad kvinnan gjort sig är också oklart.

Allt jag kan säga är att hon är hörd och anhållen för grov misshandel och jag hävdar kollusionsfara, säger åklagare Barbro Brännlund till VF.

Det senare innebär att hon frihetsberövats för att inte kunna störa utredningen eller undanröja bevis.

Mer läsning

Annons