Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktstavla sänkte Färjestad

Annons

En målvaktstavla sänkte Färjestad.

Eller?

Jag tycker första målet är mest otur faktiskt - det ser nog ut som en större tavla än vad det egentligen är, sade Färjestads målvakt Fredrik Pettersson Wentzel.

Linköping besegrade Färjestad för första gången den här säsongen och blev delvis bjudna på vinsten.

I slutet av första perioden gjorde Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson Wentzel en jättetavla. Han skulle stoppa Linköpings dumppuck bakom mål, men missbedömde situationen och serverade i stället Eric Himelfarb med öppet mål. Det var dessutom Pettersson Wentzels andra raka tabbe. I finalmatchen mot Luleå i European Trophy i mitten av december kastade han ut pucken rakt i händerna på Joonas Vihko.

Men det var en större tavla än det här. Men jag får vara mer noggrann på träningarna och inte sätta mig i situationer där det blir strul - även om jag tycker det är mest otur nu. Jag gillar egentligen inte att skylla på det, tur och otur, men så känns det nu.

TT: Hur påverkade målet dig?

Målet var inte jobbigare än något annat. Jag undrade i början hur det gick till, men sen släppte jag det ganska fort.

Missade chanser

Linköping kunde dock spinna vidare på det enkla målet i den andra perioden. Robin Figren gjorde 2-0, snyggt framspelad av Johannes Salomonsson.

Annars handlade det mest om Färjestad och deras kavalkad i missade målchanser. Joakim Hillding var den enda som träffade rätt när han reducerade till 1-2, men övriga målchanser hamnade i stolparna eller ribban (totalt fyra ramträffar). Eller så var det Linköpings Christian Engstrand som orkade stå emot Färjestadspressen.

Engstrand gjorde comeback efter sin skada och var stundtals lysande i bortakassen och inte roligare blev det för hemmalaget att Simon Hjalmarsson i ett ströanfall ökade på ledningen till 3-1.

I den sista perioden tog krafterna slut i Färjestad och Linköping kontrade in slutresultatet 4-1.

Välbehövligt att få börja så bra efter uppehållet. Vi hade en del frågetecken, bland annat Christian Engstrand i målet. Men han var fantastiskt bra - ett skönt besked för oss, sade Linköpingstränaren Roger Melin.

Krampanfall

Kvällen slutade dock olyckligt för Christian Engstrand. Enligt nwt.se drabbades han av ett svårt krampanfall efter matchen och fick föras till sjukhus.

Bedömningen är att Christian drabbades av vätskebrist. Han hade inte spelat på en och en halv månad. Anspänningen i kombination med att han troligen slarvade med vätskan under slutet av matchen gav vätskebrist, sade Linköpings läkare Christer Andersson till nwt.se.

Det ska dock inte vara någon fara med Engstrand.

Han får stanna över natten för observation och dropp. Det behöver inte vara allvarligt. Christian ska vara i normalt skick igen när han fått vätska och salthalten i blodet är rätt.

Mer läsning

Annons