Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakterna i fokus i Linköping

Annons

Christian Engstrand nollade Brynäs när Linköping tog sjätte raka segern i elitserien och tionde vinsten i följd på hemmaplan.

Ändå var han inte bäste målvakt på isen.

Jacob Markström svarade för en suverän insats i Brynäs och såg till att inte landets hetaste lag vann tvåsiffrigt.

Linköping får inte fira jul som serieledare, men har bäst form av alla och har ryckt ifrån i toppstriden tillsammans med HV 71. 5-0 kunde faktiskt ha varit ännu större siffror. Östgötarna vann skotten med förkrossande 45-21 och skapade farliga chanser på löpande band.

Men Jacob Markström var suverän i gästernas kasse och visar fortsatt strålande form inför junior-VM i Kanada under jul- och nyårshelgerna.

Ännu en gång bjöd Linköping på stor show. Spelet påminner om det Kristian Huselius, Brendan Morrison och Mike Knuble visade upp under lockoutsäsongen.

Allra bäst i hemmalaget var Mikael Håkanson och Magnus Johansson, som svarade för tre poäng var - Håkanson två mål och en assist och landslagsback Johansson för tre assists.

Över 7 500 åskådare hyllade sina hjältar med både stående ovationer och vågen efter sjätte fullpoängaren på raken och tionde hemmasegern i följd.

Om LHC fortsätter så här är det frågan vilket lag som ska kunna stoppa dem från sitt första SM-guld.