Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakt riskerar lång avstängning

Kramfors fotbollsmålvakt Vadim Istrati riskerar en lång avstängning efter en incident i en träningsmatch mot Lucksta i helgen.

– Ett rent överfall och jag fick en chock när jag kom fram spelare och såg att benet var av och pekade åt ett annat håll, berättar huvuddomaren Krister Sandin från Sundsvall.

Annons

Förseelsen betecknas som grov och nu ligger ärendet hos Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd som ska besluta om eventuell straffpåföljd.

– Jag tänker inte föregå disciplinnämndens möte och uttala mig i ärendet, det jag kan säga är att det kan bli allt ifrån att ärendet lämnas utan bifall till avstängning från all idrott i två år, säger Andreas Göransson i SvFF:s disciplinnämnd.

Förbundet har tagit del av anmälan och som alltid får den anmälde spelaren i fråga en vecka på sig att ta del av domarrapporten och sedan ge sin version av händelsen.

Distriktsdomaren Krister Sandin, 43 år, berättar att han dömt fotboll i 25 år och att det här var bland det värsta han upplevt någonsin på en fotbollsplan. Inte bara den här olyckliga situationen i sig utan han beskriver matchen i sin helhet som otrevlig.

– I normala fall brukar det hetta till i slutet av matcherna, typ efter 75-80 minuter, men i det här fallet var det en hätsk stämning redan från början. Det gäller båda lagen, men framför allt Kramfors.

– Det var en konstig stämning och det fanns liksom ingen acceptstans för domsluten. I paus kände vi också att det här mycket väl skulle kunna spåra ur ordentligt.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek inträffar händelsen som slutade med att matchen så småningom avbröts helt och hållet:

– Lucksta slog en långboll mot en av deras spelare, och precis när han fick kontroll över bollen och skulle runda målvakten kommer Kramfors målvakt med hög fart, utsträckta ben med dobbarna före, och träffar motspelaren över benet.

– Det var ingen kollision utan ett rent överfall. Jag blev chockad, beskriver Krister Sandin.

Luckstaspelarna rasade mot Vadim Istrati och för att undvika mera bråk förde Krister Sandin bort målvakten till Kramfors ledarbänk.

I Kramfors är de bland annat besvikna och ifrågasätter hur du kunde uttala dig efter händelsen att det skulle medföra ett långt straff för målvakten?

– Jag har sett det också via ett pressmeddelande de skickade ut. Men det har gjort mig ledsen därför att det är helt felaktigt. Det var Luckstas lagkapten som rusade fram till mig efter händelsen och skrek att jag skulle se till att det blev ett långvarigt straff för målvakten.

– Svaret jag gav var att jag inte står för någon påföljd utan det är andra som beslutar om det.

Fotnot: Vadim blir inte avstängd i avvaktan på beslut från SvFF genom att det fortfarande handlar om träningsmatcher. Hade det varit seriespel hade han direkt blivit avstängd i nästa match.