Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmö tog nödvändig seger

Annons

1992 och 1994 vann han SM-guld med Malmö IF.

Nu leder Roger Öhman juniorlaget, klubbens framtid. I A-laget finns 17-årige sonen Victor Öhman, som dock saknades i segermatchen mot Almtuna (1-0) på grund av skada.

Nödvändiga tre poäng om det ska bli kvalserien, sade Roger Öhman.

Trepoängaren var ett måste för Malmö som den senaste tiden har halkat efter topptrion som tar direktplatserna i elitseriekvalet.

Carl Söderberg blev hjälte med matchens enda mål. Resultatet innebar att Malmö gick förbi Almtuna och upp på femte plats, sju poäng från kvalseriestrecket.

Framtiden finns redan i Malmö - i arenan och i publiken.

Men det saknas en viktig detalj:

Ett elitserielag. Om vi legat i elitserien och gjort bra ifrån oss är jag övertygad om att vi hade haft över 10 000 på läktarna i många matcher. Men det är oerhört svårt att ta sig upp, klubbarna i elitserien som får kvala har 20 miljoner mer att bolla med, de har starkare lag, säger Roger Öhman. Det borde vara i ishockeyn som i fotbollen. Det är lättare att ramla ur allsvenskan men också lättare att ta sig upp igen.

Hissåkning

2000-talet har varit en resa mellan elitserien och allsvenskan.

Senast Malmö var uppe, säsongen 2006-2007 blev det hissen ner i allsvenskan igen.

Där är man nu. Med avsikt att bygga ett elitlag på sikt.

Om ett till två år kan vi fylla på med Malmö-produkter. De senaste åren har flera gått igenom vår juniorverksamhet och då tycker jag man kan kalla dem egna produkter. Så det är bara att jobba vidare. Ett tag var det väl så att Malmö tog spelare som hade varit bra för två år sedan. Nu handlar det om spelare som är bra om två år. Vi tror i föreningen att vi är på rätt väg.

Föryngring

Det började med konkurshot för ett år sedan. Etablerade spelare lämnade, och hålen fylldes med unga hungriga. En av dem är Victor Öhman.

Många vill att man ska slänga in ännu fler juniorer. Men vi har faktiskt Sveriges yngsta juniorlag, de är alltså väldigt unga när de prövat i A-laget. I kväll var det tre 92-or som satt ombytta. Men att tro att de ska orka spela 50 omgångar... nä.

Seriefyran Mora åkte på en tung förlust hemma mot Borås efter straffar. Trots förkrossande 50-19 i skott blev det förlust med 4-5. Målvakten Pontus Hansson var förstås Borås store matchvinnare tillsammans med Per Fernhall som satte den avgörande straffen och dessutom gjorde ett av målen i ordinarie tid.

Mora har nu tre poäng upp till kvalseriestrecket.

Övriga resultat: Sundsvall-Bofors 3-2 (sudden), Troja/Ljungby-Växjö 2-4, Örebro-Västerås 3-1.