Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö först att vinna i Leksand

Annons

Hockeyallsvenskans formstarkaste lag, Malmö, blev först den här säsongen att vinna efter ordinarie tid i Leksand. Skåningarna vann 4-2.

Vi är inne i ett härligt stim och vinner verkligen som ett lag. Vi visar härlig karaktär, sade Malmös målvakt Pontus Sjögren.

Många uppfattar november månad som kall, mörk och trist.

För Malmö Redhawks har november varit ett långt och trevligt segertåg. Nio matcher har givit sju trepoängare, en seger och en förlust efter straffar.

Det gick lite trögt i början av säsongen men vi har hela tiden trott på det vi gjort. Det gäller att ha långsiktiga mål men också ta match för match, då blir det såna här fina sviter som vi har nu, sade Sjögren.

Sviten har fått Malmö att ta rejäla steg i tabellen. Efter segern i Leksand, som också var en gruvlig revansch för 0-6-förlusten tidigare under säsongen, har Malmö bara fem poäng upp till Södertälje som i nuläget har den tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

Spelmässigt gjorde Malmö ingen toppmatch mot Leksand men skåningarna kämpade och slet. Framåt trillade puckarna in bakom Erik Hanses i hemmamålet som inte hade sin bästa dag och byttes ut efter två perioder.

Bakåt var målvakten Pontus Sjögren stabil och hade bra hjälp av backarna som spelade uppoffrande.

Jag tycker vi visar bra karaktär. Vi har kanske yngsta medelåldern i serien men många har växt in i sina roller och alla är med och bidrar. Vi vinner verkligen som ett lag, sade Sjögren.

I Leksandslägret var det tyst.

Ingen bra match, Malmö var hetare än oss. Vi gjorde alldeles för mycket misstag i egen zon, sade Leksands Mattias Timander. Det vi kan vara nöjda med är att vi leder tabellen efter halva serien trots att vi ännu inte spelat vår bästa ishockey och att vi tagit poäng i matcher när vi egentligen inte har varit bra, fortsatte han.

Södertälje avancerade upp till tredje plats i tabellen efter 2-1-seger borta mot Troja. Mora tog tre poäng borta mot Almtuna, NHL-förvärvet Bobby Ryan noterades för mål även i sin andra allsvenska match. Oskarshamn ledde 5-1 efter en period borta mot Tingsryd, vann till slut med 6-4.

Mer läsning

Annons