Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö fick guldjubla

Annons

I ett år var SM-bucklan utanför Malmö.

Nu är den tillbaka - LDB Malmö är bäst i Sverige.

Guldet blev skånskt efter 2-0 mot Umeå i den näst sista omgången.

Det krävdes inte mycket för att LDB Malmö skulle säkra det damallsvenska fotbollsguldet på söndagen. En poäng hemma mot Umeå behövdes för att avståndet till Tyresö skulle bli ointagligt.

Malmö tog tre på Malmö IP.

Guld.

Lagets superspurt i slutet av serien (vunnit de 10 senaste matcherna) lade grunden till att Tyresö endast fick ha bucklan i ett år. Malmö vann tillbaka den.

Guldmatchen mot Umeå inleddes förvisso nervöst av Malmö, bortalaget tog tag i matchens taktpinne. Sedan lossnade det för Malmö:

I minut 20 gjorde formtoppade Manon Melis 1-0 efter förarbete på vänsterkanten av Therese Sjögran och Alexandra Riley.

13 minuter senare nickade Sara Björk Gunnarsdotter in mål nummer två. Passningen: Lina Nilsson.

Att det var just mot Umeå som guldet bärgades var pricken över det guldfärgade, skånska i:et. Det var just mot Umeå förra året, också då i den näst sista omgången och också då med en bra LDB-guldchans, som allt gick snett. Men inte den här gången, inte i dag. Malmö är mästare - för tredje gången på fyra år.

Tyresö gick in i säsongen som guldfavorit, men Malmös sanslösa form efter EM-uppehållet blev avgörande. Malmös mittfältsstjärna Therese Sjögran var en av dem som fick ett lyft tack vare EM.

Bara att komma med i truppen var stort för mig, att dessutom få så mycket speltid var stort. Efter EM har det bara flutit på, sade Sjögran, bänkad i våras i klubblaget, till TV 4 Sport.

Sjögran tog sitt tredje SM-guld med Malmö:

Det betyder jättemycket så klart. Det är härligt och vi har jobbat stenhårt hela säsongen, sade hon.

Mer läsning

Annons