Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö FF siktar på guldfest

Annons

Seger på Borås Arena i kväll, och Malmö FF är svenska mästare i fotboll.

Och att matchen ska spelas-trots stormen Simone-står nu klart.

Klockan 17.30 kom beskedet-matchen ska spelas som planerat:

Vi hade möte nyss och då bestämde vi att det blir spel, säger matchdelegaten Björn Andersson till fotbollskanalen.se.

Och nu när stormfrågan är utredd är förutsättningarna inför kvällens match mellan Elfsborg och Malmö FF enkla. Åtminstone om MFF vinner, för då kan laget ställa till med guldfest direkt efter slutsignalen.

Minst 4 000 MFF-supportrar väntades tidigare under dagen trotsa stormvarningarna och resa norrut mot Borås under dagen.

Vi kör. Vi har ju bokade bussar och allting, det går ju inte att ändra hur som helst. Det är rätt mycket folk, säger Magnus Ericsson, ordförande i MFF Support. TT: Risken är väl kanske att 4 000 malmöiter blir strandade i Borås i natt? Vi får nog vara lite flexibla och se hur det blir. Vi vet inte alls.

Om Elfsborg och MFF delar på poängen räcker det med oavgjort även i sista matchen på söndag hemma i Malmö mot redan nedflyttningsklara Syrianska. Skulle MFF förlora mot Elfsborg blir det lite krångligare. Då kan visserligen Skånelaget spela oavgjort eller till och med förlora mot Syrianska - under förutsättning att AIK inte vinner sin match hemma mot Helsingborg.

Inget lag har lyckats försvara sitt SM-guld sedan Djurgården vann 2002 och upprepade bedriften ett år senare. Fjolårsmästarna Elfsborg är senaste lag att drabbas av förbannelsen och kan med maximal utdelning bli fyra.

Mer läsning

Annons