Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållöst för Gottne i höstpremiären

Gottne kryssade sig fram till en halv revansch på Brunflo för 1-5 nederlaget i våras efter 0–0 i höstpremiären på Haraldsängen.

– Målsättningen var seger och tre poäng, men det viktigaste var att inte förlora matchen, sa Gottnetränaren Andreas Elfving.

Efter en spelmässigt helt jämn första halvlek tog Gottne hand om taktpinnen efter paus i den tryckande värmen.

– Vi hade säkert 70–30 i bollinnehav i den andra halvleken, men lyckades inte omsätta det övertaget i några riktigt klara målchanser, förklarade Andreas Elfving, nöjd med poängen, men inte alls nöjd med att hemmalaget fick ut så lite av spelövertaget i den andra rundan.

– Nej, vi hade för mycket bolltramp, spelade i sidled och bolltempot blev därför alldeles för lågt vilket vi inte bara kan skylla på värmen, sa Andreas Elfving som trots det tydliga spelövertaget under de avslutande 45 minuterna fick se matchen sluta helt mållös.

Det oavgjorda resultatet innebär att Gottne behåller sin position i mitten av tabellen, en poäng före just Brunflo.

– Det viktigaste var att vi med oss en poäng, nu ser vi fram emot mötet mot serieledande Sollefteå i nästa omgång. Det blir en mycket inspirerande uppgift, avslutade Andreas Elfving.

Bra i Gottne var återigen Jimmy Eriksson som varit lagets främste spelare så här långt under säsongen. Överbetyg i hemmalaget även till Andreas Hörnström och målvakten Marcus Öberg.