Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållöst för Älgarna mot Östavall i kvalet: "Grabbarna gör det bra"

Andra matchen för Älgarna i kvalet till division lll blev mållöst i mötet mot Östavall. De jagade poäng men lyckades inte få till det helt. "Grabbarna gör det förbannat bra", säger tränaren Jan Nordqvist.

Första matchen i kvalet för Älgarna slutade med förlust, men den andra blev något bättre. Östavall gästade Ängevallen under lördagen, trots en stark insats av Älgarna fick de inte in bollen.

– De första 25 minuterna i andra halvlek då är det vi som har övertaget och vinner bollen. Vi borde vinna den här matchen helst med 1–0, men nu gör vi inte det.

Det blev mållöst för båda lagen, det var en relativt jämn drabbning. Trots målchanser från båda lagens sidor, lyckades inget av lagen få in bollen i mål. Även om inte Älgarna lyckades få till det helt, berömmer Jan Nordqvist lagets insats.

– Vi är ett ungt lag och möter ett lag som har många äldre spelare, vi måste försöka anpassa oss efter motståndarna. Vår taktik fungerade jättebra och grabbarna gör en stark insats, säger han.

En relativ händelselös match, men det fanns spelare som stack ut lite extra. Nordqvist passar på att berömma några av spelarna.

– Det är tre spelare som sticker ut Emil Ödlund, Tobias Nyberg och Johan Gönczi . Calle Backlund gör det också bra sen är också Araya Zerai alltid farlig.

De har inte längre en chans att vinna kvalserien, men de har fortfarande en chans att ta sig upp till divsion lll. Då gäller det att laget gör bra ifrån sig mot Stöde nästa helg, säger han.

– Trots att vi inte kan vinna kvalserien hoppas jag och tror att vi kan göra en lika bra match mot Stöde för då vinner vi. Då har vi gjort det bättre än i fjol, då tog vi ett poäng och nu kan vi ta fyra.

IF Älgarna – Östavalls IF (0–0) (0-0)

Publik: 175

Domare: Ivica Matanovic