Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkungen vill hitta det lilla extra

För två år sedan blev han utsedd till Sveriges främsta anfallare i division 2.
Nu tar Ahmad Khreis omtag i karriären, iklädd Anundsjös dress.
– Målsättningen är att vinna allting, klargör han.

Om man tar en titt i den statistik som finns tillgänglig när det kommer till Selånger-fostrade Ahmad Khreis tydliggörs snabbt bilden av en spelare som har näsa för målet. Säsong efter säsong har den nu 24-årige anfallaren pangat in mål – med ett enda undantag.

Fjolåret i division 1 blev inte som han hade tänkt sig.

– Det blev lite tråkigt, säger Ahmad Khreis – och det är väl det minsta man som går att säga om den knäskada han ådrog sig i augusti.

– Jag hade haft en ganska tung period under första delen av säsongen i ettan, och precis när jag kände att jag var på väg tillbaka mot min toppform slet jag sönder knät. Jag fastnade i gräset och en lagkamrat sprang över mig. Jag vred sönder ledbandet och fick en spricka i menisken och korsbandet. Det var tack och adjö.

Två mål hann det bli på 13 matcher i division 1 norra.

Desto fler gjorde han säsongen 2012. Ahmad Khreis satte då 24 mål på 21 matcher i division 2 Norrland och var en starkt bidragande orsak till att Selånger, då nykomling i tvåan, tog språnget direkt upp till division 1. Efter säsongen utsågs han till Sveriges bästa anfallare i division 2 i spelbolaget Unibets årliga omröstning.

– Jag gjorde en del mål den säsongen, säger Khreis med ett skratt.

Och det är det du i Anundsjö för att göra också?

– Ja, det tror jag. Eller – jag är här för att spela fotboll, sedan får målen bli bonus. Men att göra mål är en av mina favoritsaker.

Den långe anfallaren, som mäter 196 centimeter i strumplästen, beskrivs av Anundsjös sportchef Bruno Nilsson som en av klubbens vassaste värvningar någonsin.

Khreis säger själv att fler klubbar fanns med i bilden, bland annat några i division 1, men att valet av Anundsjö var klokast sett till hans egen utveckling.

– Det hade varit svårt för mig att gå direkt in i ettan igen nu när jag har haft knäproblem och inte spelat på länge. Det är bättre för mig att komma hit och få spela mig upp till den form jag kan vara i.

Intrycken av Anundsjö så här långt?

– Allt är mycket bra. Det är bra grabbar i laget, alla vill någonting. Tränaren (Robert Bergström) har bra idéer och föreningen satsar. Att Anundsjö är en satsande klubb är viktigt för mig, jag är själv på den nivån att jag vill satsa.

Och vinna...

– Min målsättning är alltid att vinna allting som går att vinna. Om det är nästa frispark eller vad det än är så har jag alltid målsättningen att vinna, säger Ahmad Khreis.

När intervjun gjordes hade Khreis faktiskt inte hunnit besöka Bredbyn och nya hemmaarenan Olympia. Anundsjö förlägger som bekant träningarna och matcherna på Skyttis i Örnsköldsvik i väntan på att gräsplanen på Olympia ska vara i speldugligt skick.

– Jag ser fram emot att komma dit. Jag har spelat där en gång tidigare och det var häftigt; det var mycket publik och inramningen var skön. Allting runt omkring Anundsjö känns bra och min förhoppning är att jag ska få en nystart och hitta det där lilla extra igen, säger Ahmad Khreis.