Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfarlige Bergman ordnade ketchupeffekt

Härnösands FF kom stukat till hemmamötet med Mariehem efter 0–8 på de tre senaste matcherna. Gissa om det jublades efter klara 4–0.
– Ärligt talat kände jag spontant mer lättnad än glädje direkt efteråt. Den här segern var oerhört viktig för oss, medger HFF-tränaren Patrik Jonsson.

TV: Hör tremålskytten Robin Bergman berätta om matchen:

Redan i den första halvleken kopplade HFF ett visst grepp om matchen. Mariehem satsade som väntat på mycket långa bollar mot vindsnabbe Robin Arestav, men i medvind på Högslätten är det ett fruktansvärt svårt spelsätt.

Hemmalaget gick till halvtidsledning 1–0 efter mål av Robin Bergman efter en kvart. Inlägget kom från första halvleks piggaste spelare, Jimmie Gustafsson.

– Men sedan får vi en väldigt darrig inledning av andra halvlek. Mariehem vann plötsligt alla halvdueller och kunde flytta fram sina positioner och sätta högre press på oss, berättar Patrik Jonsson som liksom övriga på Högslätten befarade ett 1–1-mål efter ett antal fina lägen framför HFF-keepern William Amamoo.

Mitt i den värsta pressen hittade dock HFF fram med en markboll till Robin Bergman som satte full fart framåt mot Mariehems straffområde. Han pausdribblade bort back nummer ett – den andre kom hem "för sent" och frilägesutvisades för sitt tilltag.

– Han drog mig i armen så det var en solklar straff. Skönt att Edib (Kurtovic, straffexekutorn) är säker på straffarna för det målet blev oerhört betydelsefullt, medger Bergman som ingalunda var färdig för dagen.

I den 73:e minuten kom säsongens 13:e mål för 3–0, och fem minuter senare låg Bergmans 14:e målboll i nät efter en stolpretur på en fin nick av Emil Forsgren.

– Det här var en otroligt skön seger för oss. Nu har vi Hudiksvall i nästa omgång och det blir säkert en rolig match att spela. Det kommer att gå lätt att träna i veckan efter den här trepoängaren och nu fick vi tillbaka lite självförtroende igen.

Inte minst du själv?

– Jodå. Det kändes bra i dag i alla fall och förhoppningsvis håller det i sig, säger tremålsskytten som också får det högsta sammantagna betyget för dagen.

Bäst i själva spelet var däremot Jimmie Gustafsson som fint uppbackad av backen Niclas Bönström dominerade kantspelet. Kollegan på andra sidan Emil Forsgren jobbade också starkt, men Gustafson har en teknisk briljans som är underbar att skåda mot trögfotade ytterbackar. Dessutom har han blivit oerhört mycket bättre på att behärska humöret. Dels vid rena psykningar från motståndare och dels vid domarbedömningar som inte alltid blir helt rätt.

Sista stjärnan delar vi ut till lagkapten Edib Kurtovic som nog spelat till sig en mittbacksplats för resten av säsongen. Klockren var ordet.

Tabell-läget (se här) ljusnade betydligt när bottenkollegorna Sandvik och Selånger förlorade sina matcher.

– Vi har fortfarande ett kämpigt läge, men den här segern gjorde oss verkligen gott, summerar tränaren Patrik Jonsson.