Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman öppnar sig på slottet

Annons

Hon är ensam sångerska bland skådisar. Malena Ernman är först med att stå i centrum i "Stjärnorna på slottet".

Det blir en dag fylld av känslor - och omusikaliska aktiviteter.

I första avsnittet, som sänds i SVT1 på lördag, får tittarna se Lasse Åberg, Maria Lundqvist, Leif Andrée, Malena Ernman och Claes Månsson flytta in på slottet. Operastjärnan Malena Ernman såg mest av allt fram emot att träffa mångsysslaren Lasse Åberg.

De har frågat mig tidigare om jag ville vara med i programmet, men jag har tackat nej eftersom jag var lite för ung. Jag hade ingenting att berätta! Men i år, när jag fick veta att Lasse Åberg skulle vara med så kändes det rätt, säger hon.

När stjärnorna bekantat sig med varandra, checkat in och sovit en natt på sina rum är det dags för Malena Ernman att inleda den första dagen.

Ansträngande

Vid matbordet berättar hon om hur det var att växa upp som osäker tonåring, hur hon sedan blommade ut och vägen till de stora operascenerna. När hon talar om sin make tar känslorna över, något som händer flera gånger under veckan.

Jag förstod att det skulle bli en uttömmande vistelse och det blev det verkligen. Vi levde i lyx och behövde inte göra någonting, men det var ansträngande att höra allas starka historier, säger hon.

Flera stjärnor har känslosamma minnen att dela med sig av. Leif Andrées berättelse om sin våldsamma barndom gjorde de andra deltagarna chockade - inte minst Malena Ernman.

Jag och Maria gick upp på rummet och bara grät och grät efteråt. Jag var inte beredd på att vi skulle bli så berörda, säger hon.

Inga divor

Sångerskan bjuder också de andra stjärnorna på aktiviteter och det blir bland annat en biltur, där hon får Lasse Åberg att göra något som han inte gjort förut. Malena Ernmans ambition var att visa nya sidor av sig själv och ta med sina slottsvänner på en oväntad utflykt.

Jag ville göra något som låg ganska långt ifrån opera. Det var så lyxigt att få bestämma allt själv, man kände sig som en kunglighet, säger hon.

TT: Hur var stämningen på slottet?

Den var bra. Vi var inga divor, vi närmade oss varandra. Till en början var det lite trevande men sedan blev vi väldigt tajta.

TT: Vem kom du närmast?

Jag och Lasse är ju de enda som inte är renodlade skådespelare, så vi höll oss lite för oss själva ibland när de andra snöade in på regissörer.

Mer läsning

Annons