Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malek kan ha gjort sitt i Modo

Konflikten mellan Roman Malek och Modo Hockey blir bara mer och mer infekterad.


Nu har dock klubben en lösning i sikte.


– Några tyska och ryska klubbar har visat intresse för honom, säger sportchefen Fredrik Andersson.

Ishockey

För en tid sedan kunde Sporten avslöja att den tjeckiske fiaskomålvakten Roman Malek – som har blivit överflödig efter värvningarna av Tuomas Tarkki och Nicklas Dahlberg – trots påtryckningar från klubben vägrar att bryta sitt kontrakt med Modo.

I en intervju riktade hans agent Robert Spalenka kritik mot Modos sportchef Fredrik Andersson.

– När vi talades vid efter säsongen var Fredrik nöjd med Roman och sa att det inte var hans, utan lagets, fel att det hade gått så dåligt, och att han hade gjort bra ifrån sig när han fick mer speltid. Innan han åkte hem till Tjeckien blev han till och med tillsagd att allt var bra och att han skulle behålla lägenheten och kunde låta familjens saker vara kvar. Sedan fick vi helt plötsligt veta att de ville bli av med honom. Jag förstår inte alls hur Fredrik resonerar och Roman är besviken, sa han och fortsatte:

– Han vill återvända till Modo och tänker inte gå med på att bryta kontraktet så länge han står utan en ny klubb. Vi blev informerade alldeles för sent och det kommer bli väldigt svårt för mig att hitta en ny klubb åt honom nu när de flesta klubbarna redan har gjort klart med målvakter inför nästa säsong.

Relationen är fortsatt ansträngd.

– De hörde av sig för ett tag sedan och bad Roman komma till Örnsköldsvik förra tisdagen för tester och träning men när han kom till flygplatsen så fick han veta att hans biljetter hade blivit avbokade, säger Robert Spalenka och tillägger:

– Vilket beteende! De kunde väl åtminstone ha hört av sig till oss och meddelat att det hade blivit ändrade planer? Sedan dess har jag ringt Fredrik Andersson fem gånger, lämnat tre meddelanden och skickat ett e-postmeddelande, men han svarar varken när jag ringer eller skriver.

Fredrik Andersson:

– Jag såg att han har sökt mig och jag tänker kontakta honom någon gång i början av nästa vecka, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte att det här är någon större grej. Vi tänkte att Roman skulle vara med på vårt träningsläger men det blev tyvärr lite strul med flyget.

Hur ser du på Robert Spalenkas kritik?

– Det är inget jag tänker diskutera i media, utan det får stå för honom, men jag tycker vi har haft en bra dialog hela tiden.

Vill ni fortfarande göra er av med Roman Malek – eller kan ni tänka er att behålla honom?

– Det kan vara bra att ha tre målvakter – men det innebär även en extra kostnad. Det bästa vore om vi kunde hitta en klubb som är beredd att överta hans kontrakt.

Har någon klubb visat intresse?

– Ja, det är några tyska och ryska klubbar som behöver en målvakt som har hört av sig, och jag hoppas vi kan hitta en lösning.

Robert Spalenka:

– Vi är redo att diskutera.