Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäklaren som fann drömhuset

Härnösandsmäklaren Ester Hemström har flyttat in med sin verksamhet i sitt drömhus, byggt 1841.
– Ett fantastiskt hus, säger hon.

Ett riktigt energiknippe är hon. Och när det Bodenska huset var till salu slog hon till direkt. I bottenplanet har hon mäklarfirman med två anställda, förutom hon själv. På övre våningen hyr hennes svärföräldrar en paradlägenhet och en mindre lägenhet hyrs ut till brodern.

– Praktiskt också med barnpassningen, säger Ester som blev mamma för andra gången för tio dagar sedan med sonen Gottfrid.

Efter utbildningen till mäklare i Gävle och ekonomistudier flyttade hon hem till sin födelsestad och startade Mäklarhuset. Som mest har hon haft sju anställda men har nu hittat en lagom form för verksamheten.

– Härnösand är en jättefin stad och det vi nu ser är att 80-talisterna vill flytta hem igen när det är dags för familj och barn. Det skapar efter efterfrågan på egnahem vilket är bra för kommunens utveckling, säger hon.

Affärstalangen har hon av sin farfar Seved Ceverin Hemström som startade ett tryckeri, kanske har pappan Bengt, kd-politikern, överfört talets begåvning.

Huset är ett av Härnösands äldsta. I början var det ett handelshus med stall för hästar, blev senare apotek och inne på gården har det funnits ett måleri. Under 70 år drev familjen Bodén en elfirma.

– Det har alltid varit en dröm att få äga huset. Nu får jag också möjlighet att modernisera det, säger hon.

Och hon lovar att den sovande tomten i skyltfönstret kommer att snarka till julhelgerna. Den 1 december ska allt vara klart för invigningsfest.