Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklare i Sundsvall polisanmäld – misstänks ha lurat pensionärer på miljonvinst

En mäklare misstänks för att ha lurat ett pensionärspar på en miljonvinst vid en husförsäljning. Nu utreder polisen fler affärer som mäklaren har gjort i Sundsvall. – Det är helt oacceptabelt. Vi har lämnat över alla dokument till polisen och stängt av personen från jobbet, säger mäklarens arbetsgivare.

Annons

Läs också: Försvarar husmäklaren som anklagas för att ha lurat pensionärer: "Inga brott har begåtts"

Mäklaren arbetade fram till helt nyligen på ett välkänt och seriöst branschföretag i kommunen. Men nu är mäklaren polisanmäld och kommer förmodligen att få sparken från jobbet.

– Den här personen kommer inte tillbaka hit. Jag har tagit tillbaka bilen, nycklarna och spärrat affärskontot, säger mäklarfirmans ägare.

Misstankarna uppdagades när mäklaren skulle hjälpa ett pensionärspar att sälja sin villa. Paret är till åren komna, sjukliga och har inga nära anhöriga som kan hjälpa dem med husaffärer. Mäklaren åtog sig att sälja villan åt dem, men ska enligt misstankarna aldrig ha ordnat några visningar eller lagt ut huset på anbud.

I stället köpte mäklaren huset själv till vad som verkar vara ett rejält underpris. Paret fick 2,5 miljoner kronor för villan fast den ett par år tidigare hade värderats till 3,5 miljoner.

Men affären polisanmäldes och när anmälan kom till mäklarens arbetsgivares kännedom agerade företaget direkt. Arbetsgivaren undersökte saken och upptäckte flera underliga omständigheter omkring försäljningen och köpekontraktet.

Nu utreder polisen inte bara misstankarna om att mäklaren har lurat pensionärsparet. En åklagare är inkopplad och polisen har även börjat undersöka andra affärer som mäklaren varit inblandad i tidigare.

– Ännu så länge är det ju bara misstankar och de ska utredas av polisen. Men vi har hjälpt dem så mycket vi kan för att få klarhet i det här, säger mäklarfirmans ägare.

Kammaråklagare Katarina Becker leder förundersökningen men hon är förtegen eftersom utredningen är i ett tidigt skede. Den misstänkte är heller inte frihetsberövad.

– I dag rubriceras det här som trolöshet mot huvudman. Det har hållits förhör men det är inte läge att säga så mycket än, säger hon.

Mäklarfirmans ägare känner sig lurad och besviken.

– Det är ju hemskt omoraliskt att göra så här mot gamla människor, och jobbigt för mig som arbetsgivare som får mitt företags varumärke draget i smutsen.

För dig som loggar in: Allt fler mäklare anmäls för fusk och lockpriser vid husköp

Läs också: Mäklare dömd för hemfridsbrott