Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Makalösa föräldrar vill starta nätverk i vår

Föreningen Sveriges makalösa föräldrar (SMF) startar ett lokalt nätverk i Örnsköldsvik. På sin turné genom länet stannade man på fredag till på café UH och höll informationsmöten. Om allt går vägen kan man komma igång med lokalnätverket redan i vår.

- Jag vet hur det är att vara ensamstående. Det kan vara väldigt tufft, särskilt att inte få träffa sina barn. Ingen skaffar ju barn för att få träffa dem bara varannan vecka, säger SMF:s generalsekreterare Helene Sigfridsson.

SMF är en förening som verkar för att samla och sprida kunskap om ensamstående föräldrars villkor. Redan nästa vecka ska Sigfridsson och hennes kollegor träffa företrädare för regeringen.

- Ensamstående föräldrar har fått det bättre på så vis att det inte är lika skamligt att vara ogift eller skild nu som det var förr. Däremot har vi ständigt fått det sämre ekonomiskt. Alla andra samhällsgrupper utom vi, har fått det bättre de senaste tio åren. Dessutom har regeringens åtgärder för att hjälpa familjerna bara gynnat gifta och kärnfamiljer. Inte oss, säger Sigfridsson.

Helene Sigfridsson är noga med att förtydliga några saker om medlemmarna.

- Många tror att vi bara är till för mammor, men så är det inte. Vi välkomnar även papporna. Vi har sett till att ha pappor i styrelsen också för att man ska se att det finns bägge sorter. Sen måste man inte bo ensam för att vara medlem heller. Många tror att om de har ett nytt förhållande så får de inte vara med men så är det inte.HENRIK PERSSON
0660-29 55 47