Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majbrasan i Docksta - rena miljöboven

Den blivande "majbrasan" i Docksta, som innehöll massor av miljöfarligt skräp, väckte stor uppmärksamhet i vinter. Ett antal personer polisanmäldes. Men det hela slutade med att förundersökningen nu lagts ner.

Som vi berättat om tidigare hade majbrasan vid kajen på kommunens mark i Docksta fått ett delvis helt annat innehåll än vad som var tänkt. Alltifrån oljefat och möbler till köksinredningar och musikutrustning fanns kastat i den tänkta majbrasan.

- På uppdrag av miljö- och byggkontoret tog vi därför bort brasan och undersökte skräphögen. Det resulterade i att vi fick fram ett antal namn som skulle kunna sättas i samband med dumpningen, berättar Kjell Karlsson på tekniska kontoret.

Dessa personer polisanmäldes av miljö- och byggkontoret, men polisen har nu lagt ner ärendet. Miljöinspektör Jonas Söderlund är inte helt förvånad över utgången.

- Att handlingen i sig är brottslig är en sak, men sedan gäller det också att kunna bevisa vem som verkligen slängt skräpet och det är inte så lätt, säger Jonas Söderlund.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92