Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maharajah segrade i Mölndal

Annons

Lördagens behållning på Åbytravet var gulddivisionen där den stora snackisen på förhand var om Maharajah skulle vara tillbaka i god författning efter fjärdeplatsen i senaste starten.

En av Travsveriges största, Maharajah fick tufft första halvvarv, men Stefan Hultman och Travkompaniets travare hade inga som helst problem att klä av motståndet i lördagens gulddivision.

Hästen var väldigt fin och det kändes i träningen inför den här starten att han var på tårna. Loppet kan verka tufft, men det är sådant typ av lopp Maharajah ska ha, sade Stefan Hultman och fortsatte. Senaste loppet gjorde nog honom gott. Hästen är lite av en dieselmodell på det viset och att han fick gå i botten var nog bra för formens skull. Nu siktar vi mot Solvalla och annandag jul, sedan får vi se hur resterande planer blir, avslutade Stefan Hultman till TT på stallbacken efter loppet.

Vinnartiden blev 1.12,8 och triumfen gav 150 000 in på kontot. Nu är den stora frågan om kretsen kring Maharajah siktar mot Paris, Vincennes och Prix d'Amerique sista söndagen i januari.

Dubbel för Solvallakusken

Örjan Kihlström som har haft ryggproblem sedan en tid tillbaka tog ytterligare en seger på Åbytravet. Tillsammans med By Air var stjärnkusken först över mål i Bronsdivisionen. Det var tredje segern på lika många starter i Robert Berghs regi.

Jeppe Juel gästade Åbytravet med danska Derbytrean Stelton som startade i Silverdivisionen. Juel hittade positionen tredje utvändigt med sin häst och gick till attack 650 kvar. Han fick rygg in till upploppet och mitt på upploppet var segergreppet kopplat.

Stelton har aspirerat på titeln som bästa fyraåring i Danmark och jag tycker han bevisat att han är det nu. Loppet blev perfekt lopp för vår del då han ändå bara är fyra år och orutinerad i sammanhanget, sade Jeppe Juel efter segern.

Första segern

Joel Uhrberg tog karriärens första V75-seger då han var först över mållinjen tillsammans med Flemming Jensens Spurs Rain. Efter en fin resa kunde stoet koppla greppet och fjärde raka segern för fyraåringen var ett faktum. Flemming Jensen kunde räkna in en dubbel på V75, men båda körda av andra än han själv. Tom Horpestad fick chansen bakom Monte Major och förvaltade den verkligen till hundra procent. Trots en trevande start hittade man andra utvändigt efter en bit och när attacken sattes in mitt på upploppet kopplade han grepp direkt.

Corleone Boko tog första V75-segern i livets 15 start. Jorma Kontio lotsade Susanne Richtes fyraåring till ledningen efter drygt 500 meter och när Kontio begärde det lilla extra över upploppet stack Chocolatier-avkomman undan på enkelt sätt.

Glenn H Perssons Tore tog tredje raka V75-segern. Erik Adielsson gav valacken fin resa i fjärde ytter och ryggar i tredjespår. Även om hästen blev något störd in mot upploppet redde Tore ut det på bra sätt och segrade med till synes en del krafter kvar.

Mer läsning

Annons