Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnussons "Blomstertid" till USA

Den amerikanska tv-kanalen ABC ska göra ett pilotavsnitt av den svenska dramaserien "Blomstertid". Serien sändes i TV 4 i fjol med Peter Magnusson i huvudrollen. Magnusson spelade alla tre huvudroller - tre gamla skolkamrater som 15 år efter studenten fortfarande är kvar i sina gamla roller.

ABC tyckte så mycket om den amerikanska versionen av manuset att ett pilotavsnitt med titeln "Generation Y" nu ska spelas in.

Avsnittet ska sändas i maj då de amerikanska bolagen testar nya serier, skriver Dagens Media. Blir mottagandet gott kan en tv-serie vara verklighet redan i höst.

Det här känns hur stort som helst. Man ska komma ihåg att det bara är en pilot men det är en väldigt stor delseger, säger Henrik Bastin på produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn till Dagens Media.

Bolaget börjar nu leta efter lämpliga regissörer och skådespelare till piloten.

Enligt Henrik Bastin kommer både Peter Magnusson och Martin Persson, som regisserade den svenska versionen, med i producentteamet. Även Filip Hammar är involverad i projektet.