Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnifik Fredrik Sixten

En frilansare skrev för ganska många år sedan en recension efter en konsert i Härnösands domkyrka att Bachs passion lät väldigt bra i det här utförandet.

Annons

Hon kunde inte föreställa sig att en domkyrkoorganist i Härnösand själv skrivit ett väldigt passionsverk.

Men det otroliga var sant. Fredrik Sixten fick sitt genombrott med En svensk Markuspassion och har i dag ställning som en av landets absolut främsta tonsättare, den i särklass främste inom kyrkomusik. Han har också fortsatt att skapa stora tonsättarverk. Sixtens Requiem, Ett svenskt Juloratorium och så vidare.

På den här mycket cd:n får bland annat höra Fredrik Sixtens magnifika Magnificat (lovsång till jungfru Maria). Anders Eby dirigerar solister som Frida Jansson - åländskan som en gång gick på Kapellsberg i Härnösand och nu nämns som vår nästa operastjärna - och Mikaeli Kammarkör från Adolf Fredriks församling i Stockholm, kören som han lett till stora framgångar under åren.

Artist: Fredrik Sixten

Album: Jubilate

Bolag: Ictus

Release: 21 mars

Betyg: 4/5

LARS LANDSTRÖM