Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madoff vårdad för misshandelsskador

Annons

Den fängslade storsvindlaren Bernard Madoff har vårdats på sjukhus för ansiktsskador, brutna revben och en kollapsad lunga, rapporterade en tv-kanal i USA på julafton.

Skadorna tydde på att han blivit överfallen i fängelset, uppgav tv-kanalen på sin internetsajt.

71-årige Madoff fördes i förra veckan från den anstalt där han avtjänar sitt straff på 150 års fängelse till sjukhus, men det uppgavs inte varför. Uppgifter om vad han vårdats för har dock förmedlats av en tv-kanal i Raleigh i delstaten North Carolina, där fängelset ligger.

Madoff har senare återförts till fängelset, men kriminalvården i USA har avböjt att kommentera nyhetsrapporterna.

På det universitetssjukhus där Madoff enligt tv-kanalen vårdats förnekade man på torsdagen att man haft en patient med det namnet.

Madoff drev i många år ett fondföretag i New York som hade förtroendet att förvalta tillgångar för mycket berömda och förmögna kunder, bland dem flera Hollywoodkändisar. För de flesta tycks det ha blivit en fullständig överraskning när Madoffs placeringar avslöjades som ett pyramidspel.

Konkursförvaltarens försök att återvinna försvunna tillgångar pågår fortfarande.