Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madoff vårdad för högt blodtryck

Den fängslade storsvindlaren Bernard Madoff har vårdats på sjukhus. Enligt kriminalvården i USA har han högt blodtryck och yrsel.

En tv-kanal i delstaten North Carolina rapporterade på julafton att Madoff behandlats för ansiktsskador, brutna revben och en kollapsad lunga. Skadorna tydde på att han blivit överfallen i fängelset, uppgav tv-kanalen på sin internetsajt.

71-årige Madoff fördes i förra veckan från den anstalt där han avtjänar sitt straff på 150 års fängelse till sjukhus, men det uppgavs inte då varför. Madoff har senare återförts till fängelset, men kriminalvården i USA avböjde fram till julafton att kommentera nyhetsrapporterna.

Han har inte blivit överfallen av en annan fånge, förklarade talespersonen Traci Billingsley på torsdagen.

Madoff drev i många år ett fondföretag i New York som hade förtroendet att förvalta tillgångar för mycket berömda och förmögna kunder, bland dem flera Hollywoodkändisar. För de flesta tycks det ha blivit en fullständig överraskning när Madoffs placeringar avslöjades som ett pyramidspel.

Konkursförvaltarens försök att återvinna försvunna tillgångar pågår fortfarande.