Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M tappar stöd bland äldre

Regeringsalliansen tar in på oppositionens försprång. På två månader har klyftan minskat från 19,4 till 13,5 procentenheter, enligt Sifos aprilmätning.

I mätningen, som publiceras i Svenska Dagbladet, Skånska Dagbladet och Göteborgs-Posten, är oppositionen starkare i väljargruppen över 65 år. I synnerhet moderaterna förlorar stöd bland de äldre väljarna.

De tre oppositionspartierna får tillsammans 54,7 procent jämfört med 41,2 procent för alliansen.

I mätningen får socialdemokraterna 41,4 procent vilket är en minskning med 1,9 procentenheter sedan förra mätningen. Moderaterna får 22,8 procent, en uppgång med 0,8 procentenheter.

Folkpartiet får 6,9 procent, 0,7 procentenheter mindre än i marsmätningen. Centerpartiet noterar 6,7 procent, en uppgång med 0,9 procentenheter. Miljöpartiet samlar 6,6 procent, en minskning med 0,4 procentenheter. Vänsterpartiet får 6,7 procent, vilket är en uppgång med 1,0 procentenheter. Kristdemokraterna samlar 4,8 procent, vilket är 0,3 procentenheter mer än i förra mätningen.

1 917 personer intervjuades av Sifo den 31 mars till den 10 april.


/Allehanda.se