Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Socialdemokraterna varken ser eller har lösningar på Sveriges samhällsproblem

REPLIK. Svar till Jasenko Omanovic (S) och Kristina Nilsson (S), ”Moderaterna saknar nya politiska idéer och har inte verkligheten på sin sida”, Ordet fritt 3 juni.

Jasenko Omanovic och Kristina Nilsson bevisar att Socialdemokraterna saknar en plan för att bygga Sverige starkare. Utanförskapet omfattar snart nästan en miljon människor. I stället för att presentera egna reformer för att försöka vända utvecklingen, fokuserar Socialdemokraterna på oss moderater, i ett allt högre tonläge.

Vi väljer i stället att fokusera på att lösa samhällsproblemen. Därför har Anna Kinberg Batra också presenterat en plan för ett starkare Sverige. Fler behöver få det första jobbet, därför syftar vår förstajobbet-anställning till att fler unga och nyanlända ska få in en fot på arbetsmarknaden. Sverige har inte råd med en regering som blundar när utanförskapet växer sig fast.

■■ För fler insändare, klicka här.

Varför vill Socialdemokraterna vägra ge fler chansen att lära sig jobbet på jobbet? Särskilt med tanke på att avtalsenlig lön ska utgå för den tid personen arbetar.

Arbete och ansträngning ska löna sig. De samlade bidrag som den ensamstående undersköterskan, som Omanovic och Nilsson refererar till, kan få om hon inte jobbar, ligger över flera av ingångslönerna på arbetsmarknaden. Beräkningar från Riksdagens utredningstjänst visar att personen kan få ut mellan 11 000 till 18 000 kronor i månaden i bidrag. Det innebär att såväl deltids- som heltidsjobb riskerar att inte löna sig. Att Socialdemokraterna och den rödgröna regeringen vägrar att göra det mer lönsamt att gå från bidrag till arbete är allvarligt.

Moderaterna har en plan för ett starkare Sverige. Socialdemokraterna varken ser eller har lösningar på de samhällsproblem som Sverige har.

Lena Asplund (M)

Riksdagsledamot Västernorrland

Eva Lohman (M)

Riksdagsledamot Västernorrland

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel