Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M-real i Husum påverkas inte

M-reals planerade nedskärningar i Frankrike och Tyskland kommer inte påverka verksamheten i Husum.

– För oss är det business as usual, säger Seppo Puotinen, platschef i Husum.

Annons

M-real letar sedan en tid köpare av Alizay-bruket i Frankrike. Planen är den att om företaget inte lyckas med en försäljning i Frankrike så kommer det bruket att lägga ner.

– Det bruket ska inte vara kvar i M-reals portfölj, berättar Seppo Puotinen. Om en försäljning inte har skett före slutet av september så blir det nedläggning.

När M-real kommit till avslut med Frankrike så kommer blickarna att fokuseras på Gohrsmühlebruket i Tyskland. Även i Tyskland är en försäljning målsättningen, men om man inte lyckas hitta en köpare så kommer verksamheten inte att läggas ner, utan krympas i första hand.

Om M-real hittar köpare till de två bruken är det förstås en framgång för företaget, men Seppo Puotinen tror inte att det är något som kommer att märkas i Husum.

– Hos oss är läget stabilt, och arbetet går enligt planerna. Vi har ju redan gjort flera stora investeringar den senaste tiden, säger Puotinen.

– På så sätt har ägaren visat stor tro på Husum inför framtiden.