Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M-real i Husum påverkas inte

M-reals planerade nedskärningar i Frankrike och Tyskland kommer inte påverka verksamheten i Husum.

– För oss är det business as usual, säger Seppo Puotinen, platschef i Husum.

M-real letar sedan en tid köpare av Alizay-bruket i Frankrike. Planen är den att om företaget inte lyckas med en försäljning i Frankrike så kommer det bruket att lägga ner.

– Det bruket ska inte vara kvar i M-reals portfölj, berättar Seppo Puotinen. Om en försäljning inte har skett före slutet av september så blir det nedläggning.

När M-real kommit till avslut med Frankrike så kommer blickarna att fokuseras på Gohrsmühlebruket i Tyskland. Även i Tyskland är en försäljning målsättningen, men om man inte lyckas hitta en köpare så kommer verksamheten inte att läggas ner, utan krympas i första hand.

Om M-real hittar köpare till de två bruken är det förstås en framgång för företaget, men Seppo Puotinen tror inte att det är något som kommer att märkas i Husum.

– Hos oss är läget stabilt, och arbetet går enligt planerna. Vi har ju redan gjort flera stora investeringar den senaste tiden, säger Puotinen.

– På så sätt har ägaren visat stor tro på Husum inför framtiden.