Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxkryssningsrederi till motattack

Lyxkryssningsrederiet Royal Caribbean har fortsatt sina kryssningar till Haiti, trots jordbävningskatastrofen.

Rederiet har fått mycket kritik för de fortsatta resorna. Många menar att de är cyniska även om - eller kanske just därför att - de går till den relativt oskadda nordkusten.

I fredags kom Independence of the Sea med en passagerarkapacitet på 3 564 personer och på tisdagen följde nästan lika stora Navigator of the Seas till kuststräckan.

Men nu går rederiet till motattack. Man påpekar att lyxkryssningarna ger många haitier arbete - bara rederiet har 500 lokalanställda i en semesterby. Rederiet betonar att man redan i tisdags, när jordskalvet inträffade började lasta fartygen med förnödenheter i de hamnar där de befann sig.

Men rederiet vill gå längre och säger att all vinst från lyxresorna till Haiti ska gå till katastrofhjälp och att rederiet dessutom tänker skänka ytterligare en miljon dollar i humanitär hjälp.

Det amerikanska rederiets vd Adam Goldstein säger till Fox News att det inte var ett svårt beslut att fortsätta med strandhuggen i Haiti och Haitis sändebud vid FN säger att landet under de svåra ekonomiska utmaningar man står inför välkomnar Royal Caribbeans fortsatta ekonomiska engagemang.