Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxcamping planeras på Smitingen

En lyxcamping på Smitingen kommer att ge 75 000 gästnätter och miljonintäkter till Härnösand. Det anser i alla fall Härnösands moderater, som nu nylanserar gamla planer.

Redan för fem år sedan satte dåvarande turistbolaget igång ett projekt för att utveckla området runt Smitingen och göra det attraktivt för turister. Planerna på en kvalitetscamping i området lades dock i malpåse och där har de legat tills nu, när moderaterna i Härnösand plockat fram och dammat av dem.

- Vi tror att kommunen kan vara mer intresserade den här gången, säger arkitekten Göran Nilfors, när han presenterade idén för allmänheten på Sambiblioteket.

Det moderaterna nu vill göra är samma sak som turistbolaget en gång hade planer på, nämligen att bygga en mellan 200 och 400 tomter stor camping i området runt Smitingen, något man hoppas ska dra in miljonerintäkter till kommunen.

- Det handlar om 75 000 gästnätter mer och 20 till 30 miljoner i ökad konsumtion i Härnösand, säger Göran Nilfors.


ANNA WIKNER
070-650 77 02